The English Patient duurt lang.

The English Patient is een lange film. Tjongejonge, wat is die lang, zeg. Er zijn van die momenten dat je zegt van 'he, wat een lange film' en dan duurt ie nog minstens een uur. Minstens, he. Want in totaal duurt The English Patient dus twee uur en veertig minuten. Da's lang, hoor. Ja, echt verrekte lang. Ik heb in tijden niet zo een lange film meegemaakt. Lang, lang, en nog eens lang en dan vooral langdradig. Ongelooflijk langdradig. Tjongejonge, wat is die film langdradig, zeg. (Je hoeft niet op 'Lees verder' te drukken hoor, maar ik zou het wel waarderen).

 

Welkom terug. Waar was ik gebleven? Ja, een piloot in een woestijn met een een Italiaans verpleegstertje. Dat is mooi. Voor die piloot, en ook voor dat verpleegstertje. Maar voor ons kijkers, niet goed. Want een piloot en een verpleegstertje samen in een woestijn wordt vaak, inderdaad, langdradig. En die film is al zo lang. En nu ook nog langdradig.

Vanavond om 20:50 op Canvas The English Patient (1996). Had ik trouwens al gezegd dat die lang is? En langdradig?

Lees ook:Filmagenda zondag 30 maart
Lees ook:Filmagenda zaterdag 7 juni
Lees ook:De rollen omgedraaid in The Rookie
Lees ook:Films zondag 19 augustus
Lees ook:Gortdroog, die humor in Airplane!

3 reacties op “The English Patient duurt lang.

  1. Raphael

    Ha die Joost,

    Wouter vertelde me dat je je talenten tegenwoordig met de rest van de wereld deelt op het internet! En wat een kunststukjes heb ik hier kunnen lezen! Het is te lezen dat we hier met een ware filmliefhebber van doen hebben: Niks dan lof voor de films die je bespreekt, je enthousiasme is aanstekelijk. The english patient leek me eigenlijk niks, maar nu ga ik zeker kijken!

    Groeten

      /   Beantwoorden  / 
  2. PdP

    Hey you, this film is long, but so good! So… tjongejonge, donĀ“t scare people from seeing it!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frans_

    ik wacht met smart op een stukje over ‘parels’ als Dances With Wolves en de duits nagesynchroniseerde versie van Hercules in New York

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.