Deze week: Aparte films en Bobby Long

Alle niet te missen films van deze week op een rijtje.

Grote films zitten er deze week helaas niet aan te komen. Toch heb ik weer een kleine selectie gemaakt met de drie meest interessante films. Zo is morgen A Love Song for Bobby Long (2004) te zien. Qua verhaal is het allemaal niet heel interessant, maar ik heb wel genoten van de prestaties van beide hoofdrolspelers, John Travolta en Scarlett Johansson. De laatste is altijd top, maar Travolta heeft in het verleden met wisselend succes geacteerd. Hier, als een depressieve alcoholicus, is hij wel op zijn plek.

Op vrijdag is Office Space (1999) te zien. De film is geschreven en geregisseerd door Mike Judge, de geestelijke vader van Beavis & Butthead. Office Space was een eerste instantie een grote financiële mislukking, maar door de jaren heen is het een cultklassieker geworden die de IT-wereld en het werken op een kantoor op de hak neemt. Hoewel je van de humor moet houden, kan het mij wel bekoren.

Mijn laatste tip voor deze week (maar als je elke dag even op filmoptv.blog kijkt krijg je er natuurlijk veel meer) is Cry-Baby (1990) van John Waters. Deze regisseur zorgt met zijn films (Pink Flamingos, Hairspray, Serial Mom) altijd voor iets speciaals. Cry-Baby speelt zich af in de jaren '50, waar rock 'n roll en rebelsheid de boventoon voeren. De kitscherigheid is een deel van de stijl die de films van Waters zo anders maken.

Lees ook:Camp-cult met Johnny Depp als een Cry-Baby
Lees ook:Cry-Baby is typisch John Waters.
Lees ook:Kantoorhumor in Office Space
Lees ook:Office Space maakt korte metten met de sleur
Lees ook:John Travolta danst meest memorabele dans met Princess Di

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.