Deze week: ontzettend veel en helemaal geen haar

Alle niet te missen films van deze week op een rijtje.

Hoewel het vakantie is, blijven de omroepen prima films uitzenden. Morgen begint het al met de wereldberoemde mockumentary This is Spinal Tap (1984). Een cultklassieker die pas lang na zijn release op waarde werd geschat. De film is een satire over het rock 'n roll-bestaan van bands als Black Sabbath, Van Halen en Led Zeppelin in de jaren '70 en '80. Bekende rockers als Eddie van Halen en Ozzy Osbourne gaven na het zien van deze fake-docu dat het wel weg veel leek op hun echte leven on the road.

Op vrijdag is Being John Malkovich (1999). De debuutfilm van Spike Jonze is verpletterend, maar komt voor de helft op de naam van scenarioschrijver Charlie Kaufman te staan, die ook zijn grote doorbraak beleefde met deze film. De plot is zo waanzinnig dat het lastig is uit te leggen, maar het komt erop neer dat je via een klein deurtje in het hoofd van acteur John Malkovich terecht kunt komen.

De laatste tip van deze week is Die Blechtrommel (1979), komende zaterdag te zien op België 2. Het beroemde boek van Günter Grass werd in 1979 verfilmd door Volker Schlöndorff. De lukte prima, want de film won een Gouden Palm in Cannes én de Oscar voor Beste Buitenlandse film.  

Lees ook:John Malkovich wist niet of hij zichzelf wilde zijn
Lees ook:Kruipend naar het hoofd van John Malkovich
Lees ook:Deze week: I love the smell of napalm in the morning!
Lees ook:De films van vrijdag 10 augustus
Lees ook:De naverwerking van de moord op JFK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.