Deze week: een seriemoordenaar maakt het spannend.

Alle niet te missen films van deze week op een rijtje.

 

Daar is ie weer! Je onmisbare gids door het onbegaanbare bos van de filmwereld. Mijn eerste tip is Kiss The Girls (1997), te zien op donderdag. Deze film gaat over een seriemoordenaar en de zoektocht naar 'm. Niet zo'n heel origineel onderwerp zo je zeggen, en dat klopt, maar dat maakt het er niet minder spannend op. Daarnaast zijn de acteerprestaties van Morgan Freeman en Ashley Judd zeker de moeite waard om Kiss the Girls toch eens te gaan kijken.

De tweede tip is tevens een tip voor mezelf. Vrijdag komt namelijk Goldfish Game (2002), een Belgische film, op tv. En nu is het geval dat ik die film zelf niet gezien heb. Maar het verhaal klinkt erg goed, naast het feit dat Belgische films over het algemeen altijd een verrassend element herbergen. Goldfish Game gaat over een feest waar achter de facade toch meer aan de hand is dan in eerste instantie wordt gedacht.

En dan de laatste tip van mijn kant, aanstaande zaterdag Galaxy Quest (1999). Een totaal niets voorstellend komedie, maar juist de pretentieloosheid maakt het zo grappig. Buitenaardse wezens hebben lange tijd Galaxy Quest een science-fiction serie, kunnen ontvangen en zijn er zo in gaan geloven dat de acteurs echte helden zijn. Wanneer ze in oorlog komen met andere aliens, gaan ze naar de aarde om de acteurs te kidnappen zodat ze hen kunnen helpen in de strijd. Zoals ik al zei, onbenullig, maar leuk. 

Lees ook:Galaxy Quest: at your service
Lees ook:Galaxy Quest: met dank aan die vervelende Trekkies.
Lees ook:Fiolmagenda maandag 7 april
Lees ook:De spannendste bibliothecaris ter wereld
Lees ook:Ashley Judd is here to save the world!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.