Deze week: Frodo komt weer langs.

Alle niet te missen films van deze week op een rijtje.

De absolute topper van deze periode is op zondag te zien. We zijn de laatste jaren gewend aan de Lord of the Rings-films met Kerst en ook dit jaar worden we niet teleurgesteld. Aanstaande zondag wordt op Nederland 3 het eerste deel uitgezonden, Lord of the Rings: Fellowship of the Ring. Het was indertijd een sensatie om te zien hoe het wereldberoemde boek naar film werd vertaald. Het had gemakkelijk mis kunnen gaan, maar ik geloof niet dat er iemand is die kan klagen na het zien van the Fellowship. De film duurt drie uur, maar boeit van begin tot eind.

 Minstens van dezelfde klasse is The Nightmare Before Christmas (1994), een animatiefilm van de hand van Tim Burton. De stijl is vernieuwend en aan de vele accessoires met de beeltenis van Jack Skellington nog steeds hip. Vorig jaar kwam The Corpse Bride in de bioscopen, maar The Nightmare Before Christmas is beter. Het verhaal is boeiender en de personages zijn merendeels grappig te noemen. Een ware aanrader die op zaterdag op de Belg is te zien!

Een beetje mindere kwaliteit, maar toch leuk is Storytelling (2001), die vrijdag op Nederland 2 komt. Todd Solondz weet zijn scherpte van Happiness in Storytelling niet vast te houden, maar dat wil niet zeggen dat je er niet een aantal uurtjes aan kunt besteden. De film is opgedeeld in twee delen: fictie en non-fictie. Je mag zelf bekijken waarom de een onder de noemer fictie wordt geschaard en de ander onder non-fictie.

Lees ook:Tolondz maakt Storytelling weer lekker zwart.
Lees ook:Wat is echt en wat nep in Storytelling
Lees ook:Meer dan een nachtmerrie in Darwin’s Nightmare.
Lees ook:Filmagenda Eerste Kerstdag
Lees ook:The Nightmare before Christmas is Kerst op z’n best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.