RIP: familie Lee.

Sommige familie’s lijken geboren voor het geluk. De familie Schuurman bestaat uit vader, moeder en twee succesvolle dochters, Katja en die andere. Zoals in Brabant wordt gezegd: ‘d’n dieje komt van geluk nog ‘ns onder d’n trein’. De familie Lee is, op zijn zachtst gezegd, geboren voor het ongeluk. Onder bedenkelijke omstandigheden kwam vader Lee om het leven. In 1993 overkwam zijn zoon Brandon hetzelfde. Op 28-jarige leeftijd overleed hij tijdens opnames op de set van The Crow (1994).

 

In de film wordt er een schot op Lee, die hoofdrolspeler EricDraven speelt, gelost door Funboy. De bedoeling was uiteraard dat er losse flodders in het geweer zouden zitten, maar door een nog steeds onbekende oorzaak zaten er echte kogels in. Brandon overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

The Crow werd gewoon afgemaakt. De paar scènes die nog misten werden ingevuld door een digitale Brandon Lee. Gelukkig maar. Want The Crow is een sfeervolle, zwartgallige film geworden, die extra griezelig is door de gedachte aan de dood van de jonge Lee. Het uitgangspunt is: ‘’People once believed that when you died, a crow took your soul to the land of the dead…..but sometimes, just sometimes, the crow could bring that soul back, to make the wrong things right…’’ Dat ‘sometimes’ valt nogal mee, want er zijn nog drie vervolgen op het succesvolle eerste deel gemaakt. Allemaal de moeite waard, maar de echte ‘crow’ blijft Brandon Lee.

Lees ook:Amelie maakt ons allen gelukkig.
Lees ook:Niemand is cooler dan The Cooler
Lees ook:The Cooler is allesbehalve cool.
Lees ook:Chris Farley belichaamt de triestheid van een komiek.
Lees ook:Broederliefde boven in The Long Riders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.