Kurt Russell bekritiseert Tarantino’s Grindhouse-split

Kurt Russell, hoofdrolspeler in Death Proof, heeft zich in Cannes beklaagd over het feit dat de Grindhouse-films Death Proof en Grindhouse, geregisseerd door Quentin Tarantino en Robert Rodriguez, apart in de bioscoop komen. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar Russell bracht de controversiële beslissing nog eens onder de aandacht tijdens de viewing van de extra lange versie van Grindhouse in de Franse badplaats. ,,Ik ben teleurgesteld dat het publiek niet de Grindhouse experience krijgt…deze twee films gaan nu een eigen leven leiden, maar ik voorspel je dat je over 20 jaar die Grindhouse experience wil…het is iets bizars dat je nooit eerder hebt ervaren,'' verklaart Russell zich. Regisseur Tarantino en producent Harvey Weinstein zeggen uiteraard dat de films er alleen maar beter op zijn geworden door het extra materiaal. ,,Het is alsof je een extra korte versie van Kill Bill (Tarantino) of Sin City (Rodriguez) zou uitbrengen,'' vertelt Weinstein. Vanavond is Kurt Russell te zien in Unlawful Entry (1992).

De acteur ziet er in Unlawful Entry nog een stuk beter geschoren uit dan in Death Proof, en dat staat hem goed, die korte coupe. Russell speelt het mannelijke gedeelte van het echtpaar Michael en Karen Carr. Als er ingebroken wordt in hun huis komt de politie-agent Pete Davis (Ray Liotta) te hulp. Hij overmeestert de inbreker en er ontstaat een band tussen de agent en de dankbare familie. Maar agent Davis blijkt al heel snel Psycho Davis, en daar wil je liever niets mee te maken hebben.

Unlawful Entry komt om 23:45 op Net 5. 

Lees ook:Heimelijk genieten met Soldier Kurt Russell
Lees ook:De glansrol van Kurt Russell
Lees ook:Filmagenda vrijdag 2 mei
Lees ook:Kill Bill: Vol. 2 voorlopig de laatste, of toch niet?
Lees ook:Tarantino maakt ons lekker voor Grindhouse.

3 reacties op “Kurt Russell bekritiseert Tarantino’s Grindhouse-split

  1. SuperBaas

    “De acteur ziet er in Unlawful Entry nog een stuk beter geschoren uit dan in Death Proof, en dat staat hem goed, die korte coupe.”

    Ja die man op de foto is ook niet Kurt Russel he grapjas, das Ray Liotta.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost

    Dat begrijp ik, meneer SuperBaas, maar ik had het dan ook niet over de foto, maar over Russell in de film. Dat zijn twee verschillende zaken die je, hoe moeilijk het ook voor je zal zijn, niet moet verwarren.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Darkie

    wat ik niet begrijp is dat in de US gewoon de volledige Grindhouse experience in de bioscoop te zien is, inc de B,C movie-trailers welke leuk om te zien zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.