Indrukwekkende beelden in Schindler’s List

In de reprise, maar dan op de Belg. Schindler's List wordt elk jaar op 5 mei in Nederland uitgezonden, maar zo'n 2,5 weken later is de film op Canvas te zien. En terecht, want Schindler's List is top. Ongeveer vier jaar geleden ben ik trouwens in Krakow geweest, de plek waar Oscar Schindler zijn fabriek had. De stad zelf is fantastisch, maar van de fabriek is jammer genoeg weinig meer te zien. Toch blijft het indrukwekkend om zulke plekken te bezoeken.

De nu volgende tekst heb ik een paar weken geleden al geschreven, maar omdat het dezelfde film is, leek het me niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Schindler's List was de meest spraakmakende en beste film van 1993 en haalde maar liefst zeven Oscars binnen. De discussie kan gevoerd worden of de film de Tweede Wereldoorlog of een Hollywood-versie van deze oorlog weergeeft, maar feit blijft dat een hoop mensen aangedaan waren door de film en dan doe je het niet slecht. Het verhaal van Schindler's List gaat over Oskar Schindler (Liam Neeson). Aan het begin van de oorlog denkt hij alleen aan geld, maar langzaamaan begint hij de gruwelen van deze oorlog in te zien en begrijpt dat ook hij iets moet doen om het tegen te houden. Schindler besluit zijn fabriek te gebruiken om joden van de gaskamers te redden. Schindler's List is bijna helemaal in zwart-wit, de enige kleuren zijn te zien tijdens de opening en het einde en in de film een rode jas en wat kaarsvlammen.

Schindler's List komt om 21:05 op Canvas.

Lees ook:2008: het jaar van Oskar Schindler
Lees ook:Steven Spielberg: ‘Ik zou naar Vietnam zijn gegaan.’
Lees ook:Filmagenda vrijdag 2 mei
Lees ook:De bloedigste slag ooit in Enemy at the Gates
Lees ook:Catch Me If You Can: leuk.

2 reacties op “Indrukwekkende beelden in Schindler’s List

  1. Jilles

    Hé, stond deze tekst een paar weken geleden niet ook al op je blog?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost

    Aan de ene kant ben ik blij dat iemand opmerkt dat er iets al eens op deze blog heeft gestaan. Aan de andere kant blijkt maar weer eens dat goed lezen een vak is. Zie de eerste zin van de tweede alinea.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.