Faye Dunaway walgt van Hollywoods’ jeugdobsessie

Actrice Faye Dunaway (115) veracht het feit dat filmbazen uit Hollywood weigeren oudere actrices te casten voor romantische rollen. Ze vindt het verbazingwekkend dat actrices van haar leeftijd niet meer worden gecast als liefde van bijvoorbeeld Clint Eastwood en Jack Nicholson. Acteurs hebben het volgens haar veel gemakkelijker, zij krijgen in films regelmatig een vrouw of vriendin die half hun leeftijd is. ,,Waarom zou ik altijd zussen en moeders moeten spelen, terwijl Jack en Clint, die ouder zijn dan ik, op het scherm liefdes hebben die half zo oud als hen zijn?,'' vertelt Dunaway aan Contactmusic. Nou, voor Clint hoeft ze niet meer bang te zijn, want die is tegenwoordig vooral bezig met regisseren. Vanavond is een van zijn films, Mystic River (2003) te zien.

En die Eastwood kan me een partij regisseren. Ook Mystic River is een film waar menig Hollywoodregisseur jaloers op zou zijn. Eastwood weet precies hoe de spanning op te bouwen en een goed verhaal neer te zetten, zonder dat het té gecompliceerd wordt. In Mystic River volgen we drie vrienden: Dave (Tim Robbins), Sean (Kevin Bacon) en Jimmy (Sean Penn). In hun jeugd is Dave het slachtoffer geweest van een zedenmisdrijf. Wat er toen is gebeurt, is geen van de drie eigenlijk ooit vergeten. Dertig jaar later wordt Jimmy's dochter vermoord. Sean is politie-agent en leidt het onderzoek. Maar er komen zaken aan het licht die niemand eigenlijk had willen weten. Zoals je kunt lezen, ligt Mystic River vrij zwaar op de maag. Het voortreffelijke acteerwerk en de eerder genoemde goede regie laten echter een onuitwisbare indruk achter.

Mystic River komt om 22:30 op Net 5. 

Lees ook:Filmagenda vrijdag 18 juli
Lees ook:De oude meester was toen nog een Rookie.
Lees ook:Eiland wil naam terug na films van Clint Eastwood
Lees ook:De premiejager zal blijven bestaan
Lees ook:Unforgiven is Eastwoods laatste truukje.

4 reacties op “Faye Dunaway walgt van Hollywoods’ jeugdobsessie

 1. anja

  ik kan me best voorstellen dat die amerikaanse filmbonzen niet staan te springen om een 115-jarige ???? actrice te engageren

    /   Beantwoorden  / 
 2. helga loos

  Ze heeft groot gelijk. Op talent staat geen leeftijd, zoals haar mannelijke collega’s beamen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. John de Jong

  Zie tekst:
  “die ouder dan mij zijn,”
  ????
  Nooit Nederlandse les gehad?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Joost

  Ai, pijnlijk. Ik heb het direct aangepast.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.