Eternal Sunshine moet je gezien hebben.

Met Eternal Sunshine of the Spotless Mind gaf Jim Carrey opnieuw, na The Truman Show, te kennen meer te zijn dan een gekkebekkentrekker. Carrey is, zoals alle acteurs in deze film, echt. We voelen met hem en zijn vriendin, gespeeld door Kate Winslet, mee, en als een film zoiets kan bewerkstelligen, is er iets speciaals aan de hand. Eternal Sunshine is een speciale film die door iedereen gezien moet zijn.

 

De credits voor de uniekheid van Eternal Sunshine of the Spotless Mind zijn voor 90 procent toe te schrijven aan scenarist Andy Kaufman. Hij heeft opnieuw bewezen, na Being John Malkovich, Confessions of a Dangerous Mind en Adaptation, iets aan een scenario toe te voegen dat uniek is. Kaufman weet als geen ander een emotie in een film te stoppen, hij surreeel zijn verhalen vaak ook zijn. Eternal Sunshine vertelt over de relatie tussen Joel en Clementine. Ze zijn het meest verliefde stel op aard, maar gaan toch uit elkaar. Joel komt erachter dat Clementine al haar herinneringen aan hun relatie heeft laten verwijderen door een dokter. Joel besluit hetzelfde te doen. We zien hoe de twee verliefd worden, mooie dingen beleven en in het midden van de behandeling wil Joel dit niet meer. Hij wil deze herinneringen houden. De pracht van de film zit hem in de momenten van Joel en Clementine samen. Zo kwetsbaar en o zo mooi. Met een dikke pluim voor hoofdrolspelers Carrey en Winslet.

Aan het begin is Eternal Sunshine of a Spotless Mind nog wat onbegrijpelijk. De verhaalstructuur is ietsie anders dan normaal, maar laat je daardoor zeker niet kisten, na ongeveer een half uur zullen alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Eternal Sunshine komt om 20:50 op Canvas. 

Lees ook:Ik ben Andy Kaufman en dit is mijn film.
Lees ook:Deze week: laat je oude vlam wissen.
Lees ook:Jim Carrey geeft vriendin toestemming om vreemd te gaan.
Lees ook:Being John Malkovich stijgt naar het hoofd.
Lees ook:Ace Ventura blijft maar grappen produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.