Tango met Rambo. Sly kan het allemaal.

Fans van Sylvester Stallone komen vanavond eindelijk aan hun trekken. Als een soort van loftuiting aan een van de grootste acteurs uit de wereld van film en theater geven maar liefst twee zenders Sly de ruimte in hun zendtijd. Veronica heeft een prettige actie-komedie in petto, terwijl BBC het graag iets ruiger aan wil pakken.

 

Kurt Russell en Sylvester Stalllone samen in een actie-lachfilm, het moet niet veel gekker worden! In het jaar 1989 hebben filmproducenten het echter serieus aangedurft om deze twee 'beperkte' acteurs allebei te laten opdraaien Tango & Cash. En je raadt het al, de een speelt Tango, de ander is Cash, een beetje zoals Jip en Janneke. Tango en Cash zijn twee drugsagenten die elkaar niet uit kunnen staan. Als ze in de gevangenis terechtkomen zijn ze toch op elkaar aangewezen…Ja, ik zei toch dat het spannend zou worden. Goed, leuk geprobeerd, maar het is beter om even wat later op de avond naar Sly te kijken.

Want op BBC1 is niets minder dan de cultklassieker Rambo: First Blood (1982) te zien. Jaaaa, dit moeten we hebben. Rauwe actie, zinloos geweld en rondvliegende bloedspetters in de nacht. Bij de filmomschrijving op al die saaie filmsites staat ,,een Vietnam veteraan wordt door een plaatselijke sheriff tot het uiterste gedreven en loopt amok.'' Ik zal net nog even herhalen: 'Rambo, eerste-klas killing machine, loopt amok.' Meneertje sheriff zal potverdorie weten wie er amok loopt en ik kan je alvast vertellen dat dat niet Rambo is. Zijn in Vietnam opgedane combatskills kunnen ook prima worden toegepast in het plaatselijke bos om de sheriff en zijn mannen eens een duchtig lesje te leren.

Tango & Cash is om 21:40 te zien op Veronica. Maar de minder tere zieltjes stemmen om 00:50 op BBC 1 af. 

Lees ook:Rambo’s eerste bloed in twee delen
Lees ook:John Rambo zet Afganistan op stelten.
Lees ook:Filmagenda vrijdag 11 april
Lees ook:Sylvester Stallone beschrijft de gruwelen in Myanmar
Lees ook:Filmagenda zaterdag 16 februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.