High Fidelity voor de muziekfreaks.

Muziekliefhebbers opgelet! Vanavond wordt High Fidelity (2000), een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Nick Hornby, uitgezonden. Muziek is een hoofdrolspeler in deze film. John Cusack is eigenaar van een platenzaak en wat de hele film door volgt zijn gesprekken over welke band, welke plaat en wat niet allemaal meer het beste is. High Fidelity is, hoe toepasselijk aan het eind van het jaar, een film die volzit met lijstjes.

 

Maar de liefde voor de muziek druipt van het scherm af, en, zoals ik altijd poog te zeggen, dat is toch maar het belangrijkste. Minder bekende bands als The Beta Band of Pavement passeren de revue, maar ook Bruce Springsteen komt nog even door het beeld lopen. Naast de muziek is het verhaal ook nog erg amusant. Rob Gordon (Cusack) is meer bezig met het maken van lijstjes en het categoriseren van zijn platencollectie dan met de liefde. Maar, we weten allemaal, wat is een man nou zonder de echte liefde van een vrouw.

Begin volgend jaar komt er een andere muziekfilm uit: Music and Lyrics met Drew Barrymore en Hugh 'ik-weet-alles-over-orale-liefde' Grant. Of deze film net zo goed wordt als High Fidelity, betwijfel ik. Hier is alvast de trailer te zien. 

High Fidelity wordt vanavond om 20:30 uitgezonden op RTL7. 

Lees ook:High Fidelity: een film vol (goede) muziek
Lees ook:John Cusack verdedigt acteerprestatie Hilary Duff
Lees ook:De 25 Grootste Schandalen
Lees ook:Filmagenda maandag 22 januari
Lees ook:Deze week: van het ene uiterste naar het andere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.