Bouncen met Honey Jessica Alba.

Wat is er gebeurd met de ware dansfilm? De voetjes van de vloer op de meest onschuldige manier? Jongetje ontmoet meisje, eventjes dansen, een kusje geven, je vetkuif goed doen en maar stoere verhalen vertellen aan je vrienden. Het is niet meer. Tegenwoordig is het belangrijker hoe schaars gekleed de dames gaan en hoe gespierd de mannen zijn dan om de essentie van het dansspel op de filmrol te pakken. Zoals John Travolta en Olivia Newton-John konden dansen, dat zie je nu niet meer. Of Gene Kelly in Singing in the Rain (1952). Daar vermaakte het volk zich vroeger prima mee. Nee, nu is het schudden met die billen en vooruit met die borsten, meer zit er niet meer in.

 

De grote zomerhit was Step Up (2006) waarin street-dance de boventoon voert. Niets ten nadele van die armtierige getto-bewonertjes, maar zo zou ik mijn kinderen niet willen opvoeden. ''Streetdance is "bouncen op de beat" je danst streetdance vooral op hiphop en R&B muziek,'' staat ergens over deze dansvorm te lezen. En bouncen doen ze want de streetdance film is populair onder de hedendaagse jeugd. Save the Last Dance (2001) boorde het de bron aan en werd een groot succes. Ook You Got Served (2004), in Nederland iets minder bekend, vist uit dezelfde street-dancevijver.

Vanavond is om 20:30 op RTL5 Honey (2003) te zien. Jessica Alba heeft het maar moeilijk, maar ze kan dansen. Een clipregisseur ontdekt haar, waardoor ze in allerlei vrouwonvriendelijke hiphopclipjes mag dansen en ze veel geld verdient. Hiphop en streetdance: echt iets voor jullie, jongeren!

Lees ook:Save the Last Dance: een moderne Romeo en Julia
Lees ook:Dirty Dancing met een jonge en oude Swayze
Lees ook:I Downloaded A Ghost? Ja ja, tuurlijk.
Lees ook:Bezwete lichamen in Dirty Dancing 2
Lees ook:Richard Gere wil dansen

3 reacties op “Bouncen met Honey Jessica Alba.

  1. sebrina

    honey is de allerbeste film o0it.

    en ik wil ff weten hoe dat laatste nummer heet op het eind.

    maarja doei sebrina

      /   Beantwoorden  / 
  2. dominic

    degene die het zingt heet yolanda adams

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.