Nog een Bond. Poeh, poeh, wat een geluk zeg.

Eind deze maand gaat Casino Royal in première. En ik kan niet zeggen hoe blij ik ben als de nieuwe Bond eindelijk in de bioscopen draait. De afgelopen weken zijn al vele Bond-films langsgekomen op tv. Een gokje, een week voor de première komen de laatste twee films, Die Another Day (2002) en The World is Not Enough (1999), op de buis. Allemaal om jullie lekker te maken voor de nieuwe 007, Daniel Craig. Vandaag probeert Veronica het publiek te plezieren met Diamonds Are Forever (1971).

Het Bond-genre is een prima melkkoe voor filmmaatschappijen MGM en United Artists. Investeren in Bond is een garantie voor veel geld. Daarom ook wordt om de twee jaar een nieuw deel uitgebracht. Dr. No, de eerste Bond, leverde nog bijna 60 miljoen dollar op. Maar de derde film, Goldfinger, was al goed voor meer dan 120 miljoen. De eerste Bond film met Pierce Brosnan, GoldenEye, leverde al meer dan 350 miljoen dollar op. Die Another Day was met een opbrengst van 456 miljoen dollar de meest winstgevende Bond ooit.

Diamonds are Forever was de laatste Bond waar Sean Connery in te zien was. De film leverde 'slechts' 116 miljoen op. Om 20:30 te zien op Veronica.

Lees ook:Sir Sean’s Indiana Jones-pak levert 5771 pond op
Lees ook:Live and Let Die is de engste Bond.
Lees ook:James Bond heeft het aan de stok met de Russen
Lees ook:James Bond goes Dutch.
Lees ook:Kijk uit voor de Box Office Bomb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.