Wesley Snipes voelt zich slachtoffer van racisme

Acteur Wesley Snipes is een slachtoffer van 'unscrupulous tax advice' en wordt selectief uitgekozen voor de vervolging van belastingontduiking omdat hij zwart is, zegt zijn advocaat. Snipes zelf heeft deze verklaring al vaker gegeven tijdens zijn rechtszaak. Zo staat te lezen op de site van The Guardian. In een voorstel om de aanklacht te seponeren, verklaart Snipes' advocaat dat de acteur wordt vervolgd voor belastingontduiking en niet twee mede-verdachten omdat zij 'Kaukasisch zijn, terwijl meneer Snipes een Afro-Amerikaan is.' Snipes wordt ervan verdacht om voor bijna 12 miljoen dollar aan belasting te zijn ontdoken. Volgens mij is belasting betalen verplicht voor iedereen, ongeacht je huidskleur. Vanavond is Wesley Snipes te zien als een ware Michael Moore, vechtend tegen de wapenindustrie in Liberty Stands Still (2002).

Een film die de gemoederen niet al te veel bezig zal houden, want meer dan een simpele actiethriller is het niet. In Liberty Stands Still is Joe (Snipes) pissig op de wapenindustrie. Door een geweer, gemaakt door de firma van de familie Wallace, is zijn dochtertje doodgeschoten. Nu heeft hij mevrouw Liberty Wallace vastgeketend aan een hotdogkraam met een bom, en wil van haar horen wat haar firma allemaal wel niet verkeerd doet. Hoe zal deze netelige situatie aflopen?

Liberty Stands Still is er een voor de echte germanofiel, hij wordt namelijk uitgezonden op de ZDF om 00:35. 

Lees ook:Snipes en Stallone zijn zelfs in de toekomst vervelend.
Lees ook:Jennifer Lopez gaat deze keer niet voor het geld.
Lees ook:Wallace and Gromit aan de cheese en crackers.
Lees ook:Runaway Jury is de zoveelste John Grisham.
Lees ook:Tommy Lee Jones in bejaarde actie als US Marshal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.