Mel Gibson ziet vanavond Signs.

De Indische filmmaker M. Night Shyamalan werd in een klap beroemd met The Sixth Sense (1999). Het verhaal was verrassend, de verfilming adembenemend en de personages herkenbaar. Met minimale middelen wist de heer Shyamalan onze harten een tikkeltje sneller te laten kloppen. Is het lastig om bekend te worden met je meesterwerk? Want je weet, het risico is groot dat de films die zullen volgen, die kwaliteit niet meer zullen halen.

Na The Sixth Sense kwam Shyamalan met Unbreakable (2000). Mij kon die film p ersoonlijk niet overtuigen. Het verhaal met de onbreekbare man ging wel erg ver. En ook de film daarna, Signs (2002), zal niet in de Top 25 van mijn favoriete films komen. Signs is opgebouwd rond het mysterie van de graancirkels. Graham Hess (Mel Gibson) woont vrij afgelegen met zijn gezin. Op een dag doet hij een ontdekking, het graan op zijn veld is platgewalst. Is het een grap, of zijn de buitenaardsen werkelijk in de buurt. Ook Signs haalt het niveau van The Sixth Sense niet. Het gegeven van de graancirkels, de spanning in de film is net even wat minder dan zijn voorganger. Maar, al met al levert het toch een vermakelijke thriller op.

Signs komt om 20:30 op SBS6. 

Lees ook:Mel Gibson krijgt allerlei Signs
Lees ook:Help, er zit iets in mijn hoofd (en ik ben toch geen autist)!
Lees ook:Filmagenda vrijdag 12 oktober
Lees ook:Filmagenda vrijdag 6 juni
Lees ook:Wat is er aan de hand in The Others?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.