Why does a dog wag its tail?

"Why does a dog wag its tail? Because a dog is
smarter than its tail. If the tail was smarter, the
tail would wag the dog".
Praktisch gezien zal het niet vaak voorkomen dat de staart met de hond gaat kwispelen, maar het is een mooie metafoor die gebruikt wordt in de film Wag the Dog (1997). Maar wie is de staart en wie de hond? Met andere woorden: met wie wordt er gekwispeld? De staart is in dit geval de president, die betrokken is bij een seksschandaal en om zijn huid te redden een spin-doctor (Robert De Niro) inhuurt die de publieke opinie moet zien te wijzigen, en dat is de hond. Om het volk de seksuele escapes te laten vergeten, verzint hij een oorlog met Albanië. Wag the Dog is met momenten grappig, maar heeft een serieuze toon in de manier waarop de film laat zien hoeveel invloed de media eigenlijk niet heeft. Wag the Dog komt om 22:30 op Nederland 3.

Lees ook:Hamburger Hill is de waanzin ten top.
Lees ook:Fake nationalisme in Starship Troopers
Lees ook:WO II herinneringen ophalen in Apt Pupil
Lees ook:Keanu Reeves is letterlijk advocaat van de duivel
Lees ook:Tarzan komt steeds weer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.