Wie zit er te wachten op een baseball-film?

Nederland heeft niet veel met Amerikaanse sporten. Basketbal, ijshockey, american football en baseball: ze kunnen ons stuk voor stuk gestolen worden. Niemand is het dan ook opgevallen dat Barry Bonds twee nachten geleden een record aantal home-runs, het ongelooflijke aantal van 755, heeft geslagen tijdens de baseball-wedstrijd van de Giants tegen de Padres. Of het nu met of zonder epo is, het blijft indrukwekkend. En niemand zal zich dan ook interesseren in de film over baseball die vanavond wordt uitgezonden.

In de Verenigde Staten zijn deze sportfilms groot, maar in Nederland heeft dat nooit echt kunnen werken. Vanavond is de komedie Mr. 3000 (2004) te zien. Deze baseball-film gaat toevalligerwijs ook over een record dat gebroken moet worden. Honkbalster met pensioen Stan Ross (Bernie MAc) denkt dat hij al jaren geleden zijn 3000ste hit heeft geslagen. Maar wat blijkt: er is een telfout gemaakt. De Romario van het baseball wil koste wat kost het record in handen krijgen en wil op zijn 47ste de knuppel weer oppakken.

Mr. 3000 komt om 20:30 op Veronica.  

Lees ook:Honkballen met een grote glimlach
Lees ook:Minority Report gunt ons een blik in de toekomst
Lees ook:Na het voetbal komt…honkbal
Lees ook:Een reis door de toekomst met Tom Cruise
Lees ook:Kill Bill: Vol. 2 voorlopig de laatste, of toch niet?

4 reacties op “Wie zit er te wachten op een baseball-film?

 1. Geert

  “Niemand is het dan ook opgevallen dat Barry Bonds twee nachten geleden een record aantal home-runs, het ongelooflijke aantal van 755, heeft geslagen tijdens de baseball-wedstrijd van de Giants tegen de Padres.”

  755 home-runs in één wedstrijd? Nee, de 755ste sloeg hij in die wedstrijd, maar de andere 754 heeft ie in de loop van zijn gehele carière bij elkaar gemept.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nina

  ‘t Was op het journaal.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Henk

  honkbal is geen verboden woord hoor :)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Joost

  Bij deze dan. Barry Bonds heeft vorige week eindelijk het meest aantal homeruns ooit geslagen in het Amerikaanse honkbal. Driewerf hoera. Hoera! Hoera! Hoera!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.