The Nutty Professor is een vrolijke dikkerd.

Met The Nutty Professor (1996) kwam raskomiek alias grapjesmaker Eddie Murphy terug aan het front van de filmwereld. Daarna zakte de kwaliteit van zijn films weer in als een pudding, maar Eddie zat even op de top van die spreekwoordelijke berg. The Nutty Professor is een remake van een film met Jerry Lewis uit de jaren zestig.

 

Eddie Murphy kan lekker typetjes spelen en zo zie ik hem het liefst. Dr. Doolittle, Holy Man, Bowfinger en dat soort films zijn niet mijn pakkie an. The Nutty Professor gaat over professor Klump die zichzelf te dik vindt. Geen probleem voor een professor, want zoals we allemaal weten zijn professoren slim wat weer betekent dat ze allemaal dingetjes kunnen uitvinden. Erg handig, inderdaad. Professor Klump vindt een drankje uit waardoor hij voor een tijdje slank kan worden. Maar het middeltje heeft allerlei bewerkingen waar hij niet op gerekend had. Eddie Murphy speelt in The Nutty Professor maar liefst zeven rollen. De film heeft leuke humor die we van Murphy gewend zijn. Grappig is het trouwens om te zien hoe in een bepaalde scène Murphy, dé standup comedian van de jaren tachtig, een show bezoekt van niemand minder dan Dave Chappelle, dé standup comedian van de jaren 2000.

The Nutty Professor wordt om 20:00 uitgezonden op SBS6. 

Lees ook:Flauwe grappen met Eddie Murphy
Lees ook:Eddie Murphy spookt maar door in The Haunted Mansion.
Lees ook:Uit de tijd dat Eddie Murphie nog leuk was.
Lees ook:Een kleine waarschuwing voor Eddie Murphy
Lees ook:Filmagenda dinsdag 29 januari

2 reacties op “The Nutty Professor is een vrolijke dikkerd.

  1. thijmen

    Het zal wel om Jerry Lewis gaan, en niet om Jerry Lee Lewis!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost

    Oeps, ik heb het direct veranderd. Bedankt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.