Adoptieprobleempjes voor The Other Mother.

Het is ongelooflijk, maar niet alleen in Nederland halen de waargebeurde verhalen-films van RTL 4 walgelijk hoge kijkcijfers. Waar de gemiddeldes van de woensdagavondfilm vaak tegen de 1 miljoen aanschuren, keken er in 1995 maar liefst 25 miljoen (!) mensen in The US of A naar The Other Mother, de film die vanavond door RTL 4 wordt uitgezonden.  Maar goed, dat is eerder een reden om niet dan om wel te kijken. We weten immers allemaal dat Amerikanen uitblinken in het hebben van een slechte smaak.

 

En met deze kijkdichtheid zijn we al gewaarschuwd voor wolken vol met emotionele regen. Van die vieze motregen waar iedereen een hekel aan heeft. Waargebeurd, dus let even goed op. Carol raakt op haar achttiende zwanger. Een beetje aan de vroege kant inderdaad, en dat denkt haar familie ook. Ze wordt gedwongen om een abortus te laten plegen, maar ze staat haar kind af. We zijn inmiddels jaren verder. Carol denkt nog steeds aan haar kind. En dan komt de eindzin van de conventionele filmomschrijving. Hou je vast. ,,Gestuurd door het verlangen haar kind te vinden, gaat Carol een emotionele zoektocht tegemoet.'' Ik heb aan deze kitsch weinig toe te voegen. Ware het niet dat ik een interview met de schrijfster van het verhaal ergens op het internet vond. Een kleine impressie: I hope that everyone who watched the movie felt the healing that I experienced. To have been invisible for so long, unacknowledged in our painful loss and our soulful need to reconnect and love each other and ourselves again, and then to have NBC honor our stories in such a powerful, caring way was to me a miracle. All involved with the production felt a divine protection was at work. It was time. Lees hier het hele interview.

Rtl 4 zendt The Other Mother zoals gebruikelijk om 20:30 uit. 

Lees ook:Het emoverhaal van Elizabeth Smart
Lees ook:Ons kleine kameraadje Elizabeth Smart is terug.
Lees ook:The Great White Hype is niet meer dan dat.
Lees ook:Kijk uit voor de Box Office Bomb!
Lees ook:Filmagenda woensdag 25 juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.