Ons kleine kameraadje Elizabeth Smart is terug.

Negen maanden lang werd Elizabeth Smart gekidnapped. Van juni 2002 tot maart 2003 werd het 15-jarige meisje vastgehouden door Brian David Mitchell, 49 jaar en ook wel bekend als de profeet. Daarbij moet gezegd worden dat hij met name bij zichzelf bekend stond als 'de profeet', anderen noemden hem vooral een plakkerige, langharige nietsnut. Amerika was in de ban van de ontvoering, in Azerbeidjan waren ze er iets minder van onder de indruk, maar dat terzijde. Meisje ontvoerd, mediageile ouders, langeharige ontvoerder: prima ingredienten voor een film, me dunkt.

Een goede basis voor een waargebeurd verhaal. En er is maar 1 zender die dat soort verhalen uitzendt, inderdaad RTL4. Maar, mijn gevoel zegt dat h et met deze film wel goed zit. Een jong meisje en vieze kidnapper, dat kan met alle gemak smikkelen worden. Ik ga natuurlijk niet kijken, zo principieel ben ik dan ook wel weer. Ik slaap liever zonder teddybeer dan een woensdagavondfilm door mijn strot geduwd te krijgen. En waarschijnlijk wordt dit leuke gegeven toch verpest door emotionele onzin: moeders die huilen, een getraumatiseerd kind en een middenstandswijk die achter het kind gaat staan. Daar moet ik dan weer niets van hebben.

Vanavond om 20:30 op RTL4 The Elizabeth Smart Story (2003).

Lees ook:Het emoverhaal van Elizabeth Smart
Lees ook:Filmagenda woensdag 16 juli
Lees ook:Adoptieprobleempjes voor The Other Mother.
Lees ook:Actrice Elizabeth Hurley op de bres voor kankerpatiƫnten
Lees ook:Terug naar de goede tijd van Hillary Duff.

EĆ©n reactie op “Ons kleine kameraadje Elizabeth Smart is terug.

  1. Herman

    ik ga denk ik toch voor Mona Lisa Smile :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.