Toch nog Beckham op de buis

Keira Knightley is heden ten dage vooral bekend van haar rol in Pirates of the Caribbean, maar net daarvoor maakte ze een film die Bend it like Beckham (2002) heet. Zo zie je maar weer hoe films tijdgebonden zijn. Nog maar zes jaar geleden wilde iedereen zijn zoals Beckham, tegenwoordig zou dat betekenen dat je constant geblesseerd op de bank zit en niet wordt geselecteerd voor je nationale team, een elftal dat sowieso niet te zien is op het grootste voetbalfeest van dit jaar (waarbij de feestvreugde wordt verhoogd door een fantastisch Oranje). Bend it like Beckham is een zogenaamde Coming-of-age film, waarin de altijd lastige overgang van meisje naar jonge vrouw wordt verteld. De film gaat over twee meisjes die allebei van voetbal houden, maar ook beide tegenwerking van hun families voelen. De een van een Indiase Sikh familie die er traditionele normen en waarden op na houdt. De ander van haar moeder, die wat vreemde ideeën over de rol van de vrouw heeft. Maar samen. Samen komen we er wel uit. Bend it Like Beckham komt om 21:00 op Eén

Lees ook:Keira Knightley heeft genoeg van Hollywoods gewichtsobsessie
Lees ook:Filmagenda zondag 9 september
Lees ook:Filmagenda zaterdag 14 juni
Lees ook:Love Actually zorgt voor problemen.
Lees ook:Assepoester bezoekt Head over Heels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.