Jackie Chan en George Foreman bundelen krachten

- En, Jackie, wat is dat?

- Nou, George, dat is een grill.

- Maar ik heb toch al een grill, Jackie, kijk hier maar.

-  Maar dit is niet  zomaar een grill, George!! Neeee!! Dit is de Lean Mean Fat-Reducing Grilling Machine.

- Ooooh!!

- Deze grill kan je gehele carrière in één klap belachelijk maken. Weet je nog, George, dat je in de diepe jungle van Zaïre een heldhaftig gevecht leverde tegen Muhammad Ali?

- Jazeker, Jackie, hoe kan ik dat ooit vergeten! 

- Nou, George, dit is waar je geëindigd bent! 

Hoe diep kun je vallen als ster? Heel diep, blijkbaar. Jackie Chan en oud-bokser George Foreman hebben hun krachten gebundeld om…een grill-machine te promoten in Azië (HIER een promofilmpje in Azië).  Dat het met Foreman niet echt goed ging, dat wist ik wel. Maar diep in mijn hart hoopte ik dat Jackie Chan lekker simpele, komische vechtfilmpjes bleef maken, zoals deze: Rumble in the Bronx (1995).

Je moet van Jackie Chan houden, en ik houd niet van zijn stijl. Zijn films zijn vaak meer een danswedstrijd, met een perfecte choreografie, dan een vechtfilm. Toch, hoewel het niet voor mi j is weggelegd, doet Jackie Chan dit erg goed. Rumble in the Bronx is dan ook zo'n typisch Jackie Chan-product. Het verhaal is uiteraard simpel. Keung (Chan) komt aan in de Bronx voor het huwelijk van zijn oom. Wanneer zijn oom op huwelijksreis gaat, helpt hij hem door zijn zaak in The Bronx even over te nemen. Maar een aantal aggressieve lui willen zijn verblijf tot een hel maken. Rumble in the Bronx rammelt werkelijk aan alle kanten. De film is bijvoorbeeld niet in The Bronx ,maar in Vancouver opgenomen. De overdub is slecht, want oorspronkelijk is de film opgenomen in het Cantonees. Het verhaal is niets, de dialogen zijn waardeloos en toch is het de moeite waard om te kijken. Rumble in the Bronx  is namelijk de Jackie Chan-Show. Zijn grappige bewegingen, indrukwekkende techniek en zijn elegantie zorgt namelijk uiteindelijk voor een leuke ervaring.

Rumble in the Bronx is om 20:30 te zien op Veronica. 

Lees ook:Ja, best leuk truukje, Jackie. Hou er nu maar mee op.
Lees ook:Jackie Chan vindt zijn nieuwe film niet ‘great’
Lees ook:Jackie Chan gaat in 80 dagen de wereld rond.
Lees ook:Rush Hour 3 voor workaholic Jackie Chan
Lees ook:Rush Hour 2 is hetzelfde maar dan in Hongkong

Eén reactie op “Jackie Chan en George Foreman bundelen krachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.