Jean-Claude heeft Nowhere to Run.

Wie een film met Jean-Claude van Damme gaat bekijken weet waar hij voor kiest. Kwaliteit. Met een grote K, jawel. Tuurlijk, Jean-Claude is een mooie man. En ja, hij heeft een prachtig, gespierd lichaam. Maar, kijk verder dan het tijdelijke omhulsel van de mens. Want bovenal is Jean-Claude een intellectueel. Was het niet hij die eens de wijze woorden zei: "What is a movie star? It is an illusion. It was everything I ever wanted to be, but it became a kind of shell, non? It was what made me famous and got me women. But it wasn't real."

 

In zijn rollenkeuze wordt de intellectuele baggage van Jean-Claude nog eens extra benadrukt. In Legionnaire (1998) laat hij zijn geëngagee rde kant zien. Zonder enige chagrijn vecht hij mee in het Vreemdelingenlegioen. Een daad die getuigt van grote klasse. Andere films waaraan de Belg zijn medewerking verleende zijn Sudden Death (1995), Street Fighter (1994) en Kickboxer (1989), waarvan de titels al voor zich spreken. Zijn nieuwe project heet Til Death. Wat een man! Jean-Claude mag dan al eens in de cel hebben gezeten wegens rijden onder invloed, maar dat is een klein smetje op zijn verder ongeschonden blazoen.

De kwaliteiten van Jean-Claude van Damme zijn vanavond in optima forma te zien. SBS 6 zendt dan namelijk om 23:30 Nowhere to Run (1993) uit. Hoewel vaak als wanprodukt betiteld, is deze film een aanwinst voor het genre. Van Damme speelt een koene crimineel. Weinig actie in deze film, want Jean-Claude koos Nowhere to Run uit om ervaring op te doen in het spelen van drama.

Lees ook:Een eerbetoon aan een grootheid: Jean-Claude van Damme
Lees ook:Jean-Claude ALERT!!!!
Lees ook:Jean-Claude van Damme vs. president Sarkozy
Lees ook:Jean-Claude van Damme alert! (2)
Lees ook:Veronica gooit er tweemaal Jean-Claude tegenaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.