The Dude op zoek naar zijn tapijtje

,,Sometimes, there's a man, well, he's the man for his time and place. He fits right in there. And that's the Dude. The Dude, from Los Angeles. And even if he's a lazy man – and the Dude was most certainly that.'' The Dude is het meest luie filmkarakter ooit. Met zijn vrienden Walter en Donny bevolkt hij de bowlingbaan. Het ergste dat hem gebeurt is, is dat zijn vloerkleed is gestolen, erg 'cause it ties the room together.' Dit is het verhaal van The Big Lebowski (1998). Het lijkt niets voor te stellen, maar toch levert het een geniale film op, om een aantal redenen. Ten eerste zijn de karakters stuk voor stuk persoonlijkheden. Elk figuur dat in de film rondloopt, heeft zijn reden. Walter (John Goodman) is de agressieve Vietnamveteraan die 'justice for all' wil. Terwijl Donny (Steve Buscimi) alles wel goed vindt. Ten tweede zijn de dialogen geniaal. De one-liners vliegen je om je oren. Ten derde is het verhaal goed. Het is zo absurd en heeft vreemde wendingen, maar je blijft wel aan de buis gekluisterd. Ten vierde, en dan houd ik echt op, heeft The Big Lebowski een groot terugkijkgehalte. Elke keer als je de film weer ziet, komen er weer nieuwe dingen bovendrijven die je eerder niet had opgemerkt. Al met al is The Big Lebowski ontzettend grappig en een film die iedereen die van film houdt gezien moet hebben. The Big Lebowski wordt vanavond om 20:30 uitgezonden op RTL7.

Lees ook:The Big Lebowski is verplichte filmkost.
Lees ook:Deze week: You’re entering a world of pain!
Lees ook:Introductie in de wereld van Jesus Quintana
Lees ook:Filmoptv.blog is even op vakantie!
Lees ook:Deze week: het gewicht van onze ziel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.