Prutsers en wannabees in Lock, Stock and Two Smoking Barrels


De tijd dat Mr Madonna, Guy Ritchie, een door filmland gerespecteerd filmmaker was, lijkt ver achter ons te liggen.  Tegenwoordig is meneer meer in beeld als 'de man van' dan om zijn baanbrekende filmprojecten. Hoe anders was dit ongeveer tien jaar geleden. De wereld lag toen aan de voeten van deze toen jonge regisseur. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) was net in de bioscoop verschenen, en ik weet nog dat dit stijltje me ergaansprak. Geen grote, spectaculaire terroristische aanvallen, geen maffia-oorlogen of wilde ontsnappingen uit de best bewaakte gevangenissen, maar typische Engelse kneuterigheid. In Lock, Stock and Two Smoking Barrels bestaat de Engelse onderwereld uit prutsers en wanna-be gangsters, dit gecombineerd met een frisse filmstijl levert een komische, originele film op. Het verhaal draait om vier vrienden die een half miljoen pond bij elkaar moeten zien te krijgen. Elke dag dat ze het geld, verloren bij een kaartspelletje, niet teruggeven, wordt een van hun vingers afgesneden. Ze besloten een groep criminelen, die een deur verder wonen, te overvallen om aan het bedrag te komen. Maar helaas, uiteindelijk zijn er veel meer partijen bij betrokken dan in eerste instantie de bedoeling was. Lock, Stock and Two Smoking Barrels komt om 22:10 op RTL7.

Lees ook:Mr Madonna was ooit goed bezig
Lees ook:Filmagenda zaterdag 29 maart
Lees ook:Guy Ritchie in zijn goede tijd
Lees ook:Snatch is meer dan een Tarantino-kloon.
Lees ook:Levensverhaal Roger Moore te koop voor 1 miljoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.