WO II herinneringen ophalen in Apt Pupil

,,Je kunt een kind uit de oorlog halen, maar niet de oorlog uit het kind,'' was ooit een pakkende slagzin voor Amnesty, Unicef of een andere organisatie. Maar andersom is het ook waar. Mense die in de oorlog gevochten hebben, zijn vaak eveneens niet in staat de oorlog achter te laten, zie vele voorbeelden van soldaten uit Vietnam en Irak. Apt Pupil (1998) gebruikt een WO-II oorlogsmisdadiger om te laten zien dat deze oorlog voor veel mensen nog vers in het geheugen ligt.

Regisseur Bryan Singer, onder meer bekend van The Usual Suspects en de X-Men se rie, maakte een WOII thriller die zich afspeelt in het heden. Uitgangspunt is de fascinatie van de 16-jarige Todd Bowden voor de Tweede Wereldoorlog en speciaal voor concentratiekampen. Deze jongen komt erachter dat er bij hem in de buurt een oude kampcommandant woont, onder een schuilnaam. Bowden confronteert hem met zijn ontdekking, maar in plaats van hem uit te leveren of geld te vragen, wil Bowden dat de inmiddels oude man verhalen vertelt over het leven en vooral leed in de concentratiekampen. Onder druk gaat de ex-Nazi in op het verzoek, maar de consequenties zijn verregaander dan in eerste instantie de bedoeling was. Apt Pupil is spannend, origineel en met momenten schokkend.

Apt Pupil komt om 22:25 op RTL 7. 

Lees ook:Mel Gibson ziet vanavond Signs.
Lees ook:Mel Gibson krijgt allerlei Signs
Lees ook:Brad Pitt en George Clooney samen in nieuwe film Coen-bros.
Lees ook:Filmagenda zaterdag 3 mei
Lees ook:Oorlog op zijn slechtst in Platoon.

Eén reactie op “WO II herinneringen ophalen in Apt Pupil

 1. Google

  I seriously love your website.. Great colors & theme. Did you
  develop this site yourself? Please reply back as I’m wanting to create my very own site and would
  like to find out where you got this from or what the theme
  is named. Thanks!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.