Matt Damon goes Green to save the Planet.

Hollywood houdt ervan om op te scheppen over hun eigen goede daden, maar het lijkt er nu op dat Matt Damon echt goed bezig is. Tegenwoordig houdt de man met het emotieloze gezicht zich bezig met vanalles en nog wat, als het maar goed is. Hij is ambassadeur voor een orginisatie voor schoon water in Afrika, heeft de voice-over van twee milieudocumentaires gedaan, en praat zoveel het kan over schone auto's. Nu heeft Matt er weer een ander paradepaardje bij: ongewenste reclamefolders. En niet omdat ze zo vervelend zijn, nee, voor de boompjes. "For an estimated dime a day they can stop 70 per cent of the junk mail that comes to your house. It's very simple, easy to do, great gift to give, I've actually signed up my entire family. It was a gift given to me this past holiday season and I was so impressed that I'm now on the board of the company." Die goede Jack, vanavond is hij te zien in Good Will Hunting (1997). Die goedzak.

Good Will Hunting was de doorbraak van zowel Matt Damon als Ben Affleck, ooit twee onafscheidbare vrienden. Zij spelen niet alleen de hoofdrollen, maar zijn ook verantwoordelijk voor het script, waarvoor ze een Oscar kregen. Slimme jongens. Good Will Hunting is een sympathieke film over een jongeman die zijn eigen talenten niet kent. Will Hunting (Damon) is een schoonmaker op een universiteit. Een van de hoogleraren daar komt erachter dat Will een ongelooflijke wiskundeknobb el heeft. Hij wil dat Will de ruimte krijgt om die te ontwikkelen, maar eerste moet hij zichzelf ontdekken, zoals dat zo mooi heet.

Iemand die zichzelf moet ontdekken klinkt goedkoop, en met momenten is Good Will Hunting dat ook. Hollywood weet altijd prima misbruik te maken van in principe mooie momenten. Maar, als we dat even vergeten, is Good Will Hunting een goed verhaal, met voor de afwisseling een indrukwekkende Matt Damon.

Good Will Hunting komt om 23:55 op BBC1. 

Lees ook:In the picture: Matt Damon.
Lees ook:Matt Damon dankt carriere aan Sylvester Stallone
Lees ook:Ben Affleck en de neergang van een non-talent
Lees ook:Deze week: Olifant steelt de show.
Lees ook:Matt Damon neemt het op voor Afrika

Eén reactie op “Matt Damon goes Green to save the Planet.

  1. Atalante

    Waarom toch zo negatief ?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.